GPS en vaste routes

Hier vinden jullie onze bike links

 


Funbikers GPS Informatie

Het gebruik van een GPS apparaat door mountainbikers heeft de laatste tijd een snelle vaart genomen. Als je zelf geen GPS op je bike hebt, dan heb je ongetwijfeld wel eens iemand zien rijden met een GPS apparaat. Als je je af vraagt wat je nu eigenlijk precies kunt doen met een GPS op de mountainbike, dan ben je op deze pagina op het goede adres. Ook als je al een GPS hebt en op zoek bent naar mooie single tracks, ben je hier op de juiste pagina voor een overzicht van GPS track aanbieders.


Wat is GPS?

Een GPS (‘Global Positioning System’) is een apparaat voor plaatsbepaling, dat unieke radiosignalen, uitgezonden door 24 satellieten in een vaste baan rondom de wereldbol, kan ontvangen. Door te meten hoe lang het signaal van een bepaalde satelliet onderweg is, kan de ontvanger berekenen op welke afstand de satelliet zich bevindt. Als een GPS-ontvanger het signaal van minstens drie satellieten opvangt en dus driemaal de afstand tot een satelliet (bekend punt) kan meten, kan hij via een eenvoudige driehoeksberekening z’n positie interpoleren tot op tien à 15 meter nauwkeurig. Met behulp van DGPS en WAAS, twee technieken met o.a. een vierde, vast grondstation, kan de nauwkeurigheid toenemen tot minder dan 1 meter.

Voor meer informatie: GPS op de Fiets


Waarom gebruiken juist mountainbikers een GPS?

Als je in een gebied gaat fietsen waar je niet bekend bent met de wegen, dan is een GPS systeem de makkelijkste manier om je weg te vinden. Met een GPS hoef je niet meer te stoppen om op de kaart te kijken om te zien of je nog wel goed zit op de route als er weer eens een paar pijlen missen. Je hoeft locals en wandelaars niet meer lastig te vallen met het vragen naar de weg. En daarbij is het gebruik van een gps veilig, omdat je altijd makkelijk de weg terug kunt vinden naar de bewoonde wereld of de parking waar je je auto hebt geparkeerd.

Verder is het vaak mogelijk om op internet andere routes te vinden dan de normale uitgepijlde mtb routes. Door te zoeken op de trail pagina's kun je single tracks vinden, die niet in de mtb routes zijn meegenomen, maar toch zeker de moeite waard zijn. Zeker in Duitsland, waar routes aan veiligheidseisen moeten voldoen en daarom vaak over een twee sporig pad lopen, kun je met een GPS nog mooie single tracks vinden, die je anders misschien voorbij was gereden. Ook zijn er natuurlijk nog veel mooie bikespots, waar helemaal geen uitgepijlde routes aanwezig zijn.


 

Handboek GPS Wijzer

Door zijn unieke opzet is de GPS-wijzer een bron van informatie voor iedereen die een outdoor-gps heeft of overweegt er een aan te schaffen. Deel 1 van het boek instrueert je in het gebruik van je gps. Je zult nooit meer verdwalen; en routes volgen en maken kun je als de beste. Deel 2 leidt je binnen in de wereld van onder andere kaarten, softwareprogramma's en gps-activiteiten als Geocaching en Wherigo.

Talloze internetsites en -activiteiten worden besproken. Voer voor gevorderden, tot in lengte van dagen! De heldere structuur en hoofdstukindeling zorgen ervoor dat je op elk moment direct vindt wat van jouw gading is. Daardoor is gps wijzer een gebruiksboek dat meegaat naar buiten en bij slecht weer naast je computer ligt. Verkoopprijs : 18.50 Euro

Ga naar: GPS Wijzer


Advertentie