Groepen

Is het Bike weer vandaag ?

Funbikers

 

Volwassenen
Onze club telt een groot aantal leden. Naast de jeugdafdeling zijn dat er ongeveer 75. De leeftijd varieert van 18 tot 68 en van beginner tot ver gevorderd en natuurlijk alles wat daar tussenin zit. Wij delen onze filosofie van ‘leven en laten leven’ en ‘maak je niet druk, dat doe je maar op je werk’. Dat betekent dat wij vooral lol willen beleven aan onze hobby door met elkaar te gaan biken in ons mooie zuid-oost Brabant maar ook zeer regelmatig in de heuvel die Ardennen en Eifel heten. Ook zijn er een aantal leden die in de nazomer naar de (echte) bergen gaan om daar de ultieme uitdaging aan te gaan. Met de tracks en met zichzelf…
Bij zoveel leden is het logisch dat zich subgroepjes vormen van mensen die zo’n beetje hetzelfde tempo rijden (dat kan zowel snel als lekker relaxed zijn). Maar ook, net als in het echte leven, dat je graag optrekt met bepaalde type mensen. Er ontstaan daardoor veel vriendschappen binnen de club en dat is mooi.
Zo worden er ook spontaan ritten georganiseerd. Meestal door deze op ons Forum te plaatsen. Door het Forum goed in de gaten te houden, of nog beter, zelf eens een ritje te organiseren leer je al snel de directe omgeving of, als je wilt, de bike gebieden op grotere afstand kennen. En dat met leden met ongeveer hetzelfde niveau en/of met dezelfde instelling.
Op de zondagochtend vertrekken we bijna wekelijks om 09.00 uur voor een thuisrit vanuit Mierlo (minicamping De Sprink).  Het is altijd fijn om je via het forum vooraf aan te melden zodat we weten op wie we wachten in het geval je bijvoorbeeld een band lek rijdt onderweg naar de Sprink.  (Je bent echt niet de eerste…).

Wat neem je mee voor een rondje over heide en bossen:

- Helm:  Het dragen van een helm is verplicht! Mountainbiken is een uitdagende en energieke sport die wel enig risico met zich meebrengt. Daarom is het noodzaak jezelf goed te beschermen om bij eventuele valpartijen de schade zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken. Omdat blessures aan het hoofd soms een grote en blijvende impact kunnen hebben, stellen wij het dragen van een goed passende helm verplicht.
- Goede en veilige fiets: remmen en versnellingen in orde, banden op de juiste spanning en een goed gesmeerde ketting. Als je ondanks een goede voorbereiding onderweg toch nog panne krijgt , dan zijn er altijd wel McIvers bij die je op een of andere manier weer op weg helpen.
- Bidon met drinken (isotone dorstlesser is aan te bevelen)
- Eten:  ’s ochtends voor vertrek cornflakes en voor onderweg een witte bol met honing, banaantje, dat soort dingen. Geen voeding met veel vezels. Wel  gezond natuurlijk maar blijft te lang in je maag en geven te laat hun energie.
- Reserve binnenband en een pompje
- Telefoon met daarin ‘ICE’ (In Case of Emergency). met het telefoonnummer dat gebeld moet worden door een hulpverlener als je iets mankeert.

Eventueel:
Extra kleding als het koud of slecht weer is: Geen dikke truien, maar meerdere laagjes (dunne) kleding (b.v. enkele fietsshirts). Als je het te heet hebt kun je zo makkelijk iets uittrekken en in je rugzak stoppen.
Last-but-not-least: goede zin!

 

 

Anton van Schaijk 


Advertentie