Onze club

Mountainbikeclub Funbikers bestaat sinds begin 2007. Wij hebben de club opgericht omdat wij mountainbikers zijn. Klinkt logisch en dat is het ook. Wij denken dat mountainbikers weliswaar heel graag fietsen, maar dan alleen als er geen asfalt ligt. Daar waar onze ‘kromme stuur’ collega’s al bij een beetje zand meteen in blinde paniek in de remmen knijpen, krijgen wij een glimlach op het gezicht en wordt het gas erop gezet. Ons motto is: “regels zijn nodig, maar wel zo weinig als mogelijk en maak je niet druk maar geniet”. De echte bikespirit wordt gekenmerkt door vriendschap, passie, avontuur, grenzen verleggen en een tikje competitie. Maar vergis je niet. Elke biker van welk niveau ook, is welkom bij onze club. Te vaak wordt een mountainbike club geassocieerd met goed getrainde, technisch vaardige conditiepak¬huizen, die alleen maar willen knallen… Ben je dus nog nooit bij ons geweest!
Belangrijk deel van de website voor de leden vormt het forum. De plaats waar wij elkaar virtueel ontmoeten en afspraken maken over toertochten in binnen en buitenland, maar ook gewoon weetjes uitwisselen.

Lidmaatschap van de club is € 65,= per jaar voor volwassenen en € 60,= voor jeugdleden inclusief het NTFU lidmaatschap waarmee je verzekerd bent bij schade aan je bike en korting krijgt bij alle NTFU toertochten. Bij de eerste aanmelding, eenmalig € 10,= inschrijfgeld. >> (inschrijfformulier)

Kijk maar eens verder rond op onze site onder het kopje portal. Veel plezier!


         Anton Himalaya   Frans in utah

 

 WAT DOEN WIJ AL ZO ALLEMAAL,

* Elke zondagochtend organiseren wij een thuistocht. Vaste tijd en vaste startplaats, iedereen is welkom.
* Meestal op zondag worden geregeld uittochten georganiseerd waarbij wij met de auto naar vaste routes gaan of met GPS een route rijden,      Wij beschikken over een eigen aanhanger waar op 16 bikes passen.
* Regelmatig gaan wij ook naar zuid Limburg, de Ardennen of de Eifel voor een dagje biken in de heuvels
* Elke zaterdagochtend organiseren wij een training voor de Guppen (de jongste jeugd)
* Elke zondagochtend begeleiden wij de Yuppen, waarbij wij proberen zoveel mogelijk variatie aan te brengen in de routes die wij rijden.
* Elke week op woensdag avond wordt er extra getraind. Startplaats en tijd zijn vastgesteld.
* Elk jaar organiseren wij een (driedaags) clubweekend in de Ardennen of Eifel.
* Een aantal van onze zeer ervaren leden gaat elk jaar een week biken in de Alpen.
* In samenwerking met Cycletrend Nuenen organiseren we elke maand een mountainbike clinic waarbij zowel voor de beginner als voor de        gevorderde biker veel te leren is. 
* Samen met verschillende fietswinkels organiseren we sleutelcursussen 
* Voor de jeugd organiseren wij elk jaar de Razob challange en een jeugdweekend.
* Na elke tocht is er uiteraard tijd voor aprés biken. Vul zelf maar in.