Vaste route binnenland

Binnenlandse MTB routes

Vaste Routes Nederland


Route Mierlo

  • Lengte van de route: De route heeft een totale lengte van 18 kilometer.
  • Markering: De route is gemarkeerd met houten palen met in het groen het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).
  • Startplaats: De route heeft 1 startpunt met informatiepaneel bij de Geldropseweg, tegenover het oorlogskerkhof. Bij het startpunt is parkeergelegenheid aanwezig.
  • Website: www.tcmierlo.nl
  • Info: De route is in beheer bij het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven en wordt onderhouden door TourClub Mierlo.
  • GPS track: Er is een GPS-track bestand beschikbaar. Klik op de knop om het bestand te downloaden De startcoordinaten zijn: N 51.26.083 / E 5.35.562.
  • Extra: Een route informatiefolder is voor € 1,15 te verkrijgen bij de lokale VVV’s. Verkrijgbaar vanaf begin juni 2006

Omgeving:

 De route voert voor een groot deel over de Molenheide en de Braakhuizense heide, gelegen tussen Geldrop en Mierlo. De Molenheide kenmerkt zich door bossen met naaldbomen. Doordat er hier en daar open plekken zijn gemaakt hebben boomsoorten als eik en berk de kans gekregen om te groeien, waardoor het een gemengd bos is geworden. De Braakhuizense heide is een uniek stukje natuurgebied met enkele vennen. De combinatie van beide gebieden zorgt voor een gevarieerde en afwisselende omgeving.

Aard van de route: 

Vlak na de start van de route komt het eerste ven, het Molenven in zicht. Het geaccidenteerde terrein rondom de Schietbergen zorgt voor kleine klimmetjes en afdalingen in de route. De route is prima als trainingsronde en biedt volop mogelijkheden voor het beoefenen van verschillende technieken. De route is goed geschikt voor de minder geoefende rijder, maar ook voor de ervaren rijder biedt deze route zeker uitdagingen.


Advertentie